Aankoopmakelaar Opheusden

Wat doet de aankoopmakelaar precies?

Aankoopmakelaar Opheusden kan je zien als jouw persoonlijke ondersteuner bij het kopen van jouw droomhuis. De ondersteuning van de aankoopmakelaar mag je gedurende het gehele aankoopproces verwachten. De aankoopmakelaar komt, in vergelijking met de verkoopmakelaar, enkel op voor de belangen van de koper. Daardoor kan uw aankoopmakelaar u behoeden voor bepaalde misstappen.

Je droomhuis kopen?

Het kopen van een huis is een spannend en mooi proces. Ontdekken wat voor soort woning en welke woonomgeving je aanspreekt, welke wensen je hebt in je nieuwe woning nu en de komende jaren. Tegelijkertijd is er een aantal risico’s bij het kopen van een woning. Een aankoopmakelaar helpt je om kritisch te kijken. Want wanneer je je droomhuis hebt gevonden, dan zie je vaak vooral de positieve punten. Het is lastig om dan nog de reële waarde te bepalen. Als aankoopmakelaar Opheusden bekijken wij de woning en de waarde met een objectieve blik. Zo voeren wij goed voorbereid de onderhandelingen om de beste koopovereenkomst te bereiken.

Ondersteuning op maat

De aankoopbegeleiding van aankoopmakelaar Opheusden is servicegericht en onderverdeeld in verschillende servicepakketten. Voor elke potentiële woningkoper is er een passend pakket. Je kiest zelf in welke fase van de aankoop je een aankoopmakelaar wilt inschakelen. Zeker in deze tijd, nu woningen snel verkocht worden, heeft het meerwaarde om een aankoopmakelaar in te schakelen. Wij hebben namelijk veel connecties.  Daardoor kunnen wij soms sneller het nieuwe aanbod achterhalen dan dat je dat zelf kunt via bijvoorbeeld Funda.

Het traject

Het complete traject voor het kopen van een woning bestaat uit de volgende fases:

 • Kennismakingsgesprek
 • Persoonlijke profielschets
 • Woning zoeken
 • Bezichtiging
 • Onderzoek
 • Waardebepaling
 • Onderhandelen
 • Contract
 • Inspectie en Overdracht

Voordelen van Het Fundament Makelaardij, uw aankoopmakelaar Opheusden

 • Behartigt uitsluitend en onafhankelijk het belang van kopers
 • Biedt volledige keuzevrijheid in dienstverlening met als doel “ontzorgen”
 • Geeft inzicht in de reële marktwaarde en in bouwkundige en juridische aspecten
 • Voorkomt verrassingen achteraf die onvoorziene kosten met zich mee kunnen brengen
 • Wij denken mee en kennen de juiste wegen, dat scheelt tijd.

Neem contact met ons op!

Heb je vragen of wil je weten wat aankoopmakelaar Opheusden voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact op.

Wij werken niet alleen in Opheusden, maar ook in onder andere TielMaurik en Meteren.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een aankoopmakelaar?
Een aankoopmakelaar ondersteunt jou in het hele proces van een huis kopen. Eerst ga je samen met de makelaar in gesprek over jouw wensen voor je toekomstige woning. Daarna zoekt de aankoopmakelaar een geschikte woning, regelt de bezichtiging en onderhandelt namens jou met de verkoper.

Daarnaast kijkt een aankoopmakelaar in tegenstelling tot jou met een objectieve blik naar huizen. Wanneer jij verblind bent door de positieve aspecten van de woning, kijkt de aankoopmakelaar verder. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Wanneer moet ik een aankoopmakelaar betalen?
In de meeste gevallen betaal je de aankoopmakelaar achteraf, via de notaris. Soms wordt er wel alvast een eerste deel in rekening gebracht, bij aanvang van de opdracht. Zodra de woning definitief aangekocht is en de sleuteloverdracht van de woning plaats vindt, dan maakt de notaris een eindafrekening op. Hierin worden diverse facturen verrekend, zo ook die van de aankoopmakelaar.
Kan een verkoopmakelaar ook aankoopmakelaar zijn?
Dat ligt eraan: gaat het om hetzelfde huis of om twee verschillende huizen? Als de aankoopmakelaar van een bepaald huis ook de verkoopmakelaar is, dan mag dat niet. De makelaar vertegenwoordigt namelijk de belangen van de koper óf de verkoper. Deze zijn vaak niet hetzelfde. De verkoper wil bijvoorbeeld een hogere prijs voor de woning vragen dan de aankoper bereid is te betalen. Het wordt onmogelijk voor de makelaar om tegelijkertijd de prijs te verhogen en te verlagen. Daarom moet voor dezelfde woning de aankoopmakelaar een andere persoon zijn dan de verkoopmakelaar.

Gaat het om twee verschillende huizen? Dan kan het wel! De makelaar kan jouw belangen behartigen bij het kopen van het ene huis, terwijl hij de verkoper van een ander huis ook tevreden houdt.

Meer informatie over de werkwijze van Het Fundament Makelaardij? Bekijk het hier! 

Aankoopmakelaar Opheusden

Kennismaken met de makelaar / taxateur?

Begin met chatten
1
Hallo,

Waarmee kunnen wij je helpen?