“De verkoop van jouw (t)huis in goede handen”

Wanneer je hebt besloten om je vertrouwde huis, de plek die jouw thuis is te verkopen, wil je dat hier zorgvuldig mee omgegaan wordt. We horen vaak van verkopers dat ze de woning graag gunnen aan een nieuwe koper die er met net zoveel plezier woont dan zij dat zelf gedaan hebben. Lief en leed is daar meegemaakt en er zijn waardevolle herinneringen ontstaan.

Neemt niet weg dat je ook graag de beste prijs wilt en de gunstigste voorwaarden. Deze combinatie van emotie en zakelijk handelen kun je aan ons toevertrouwen. Wij zijn goed in het luisteren naar de wensen van onze klanten, of het nu om verkopers of kopers gaat. Pas als je het verhaal kent, kun je veel bereiken en een mooie match maken.

Daarnaast mag je van ons professionaliteit, deskundigheid en onafhankelijkheid verwacht. Onze klanten waarderen onze dienstverlening met een 10. Veel genoemde competenties zijn: Enthousiast, deskundig, flexibel en duidelijk.

Uiteraard kun je van ons ook een duidelijke en complete presentatie van je woning verwachten. Met plaatsing op o.a. Funda, VBO etc. en de bijbehorende sociale media kanalen.

verkoopmakelaar

Dit doet de verkoop­makelaar

 

  • Kennismakingsgesprek voeren
  • Verkoopstrategie bepalen
  • Woning te koop zetten
  • Bezichtigingen inplannen
  • Voorbereiding treffen voor de verkoop
  • Waarde bepalen van de woning
  • Onderhandelen tussen de verkoper en aankoper
  • Koopovereenkomst opmaken
  • Inspecteren en overdracht van de woning

Tarieven – Verkoop­begeleiding

 

Full service verkoopbegeleiding v.a. € 4.500,00.
Elke opdracht is uniek! Vraag uw offerte aan.

Het proces van het verkopen van een huis

 

Het verkopen van een huis doe je natuurlijk niet elke dag. Maar wij wel! We laten je graag zien hoe het proces eruit ziet en hoe wij je daarbij kunnen helpen. Ons uitgangspunt is onze klanten ontzorgen en adviseren gedurende het hele verkoopproces.

Stap 1. Kennismaking
Zo helpt Het Fundament

Wij helpen jou een keuze te maken door de juiste vragen te stellen. Zo komen we er samen achter waar je wensen en behoeften liggen. Onze rol is ontzorgen. Jij bepaalt wat je nodig hebt, wij passen onze dienstverlening hierop aan.

Stap 2. Waardebepaling
Zo helpt Het Fundament

Wij hebben kennis van de markt, taxeren ook regelmatig woningen en zijn volledig op de hoogte van ontwikkelingen op de woningmarkt. Zo kunnen we een goede marktwaarde bepalen, die de basis vormt voor het bepalen van de verkoopstrategie.

Stap 3. Verkoopstrategie
Zo helpt Het Fundament

Wij stellen de juiste vragen om goed advies te kunnen geven welke strategie het beste bij jouw situatie past.
Op basis van jouw wensen en onze jarenlange ervaring adviseren wij welke koers tot het beste verkoopresultaat kan leiden.

Stap 4. De voorbereiding van verkoop
Zo helpt Het Fundament

Er komt nogal wat bij kijken voordat de woning goed en wel de markt op kan. Wij helpen met het invullen van alle documenten, werken samen met ervaren partijen voor mooie, maar bovenal reële foto’s en het maken van overzichtelijke en complete brochures en presentaties.

Stap 5. De woning te koop zetten
Zo helpt Het Fundament

Onze rol is ervoor zorgen dat dit op een goede manier en in de juiste volgorde gebeurt. Controleren of alles gepubliceerd wordt zoals afgesproken en dat het er aantrekkelijk uit ziet voor potentiële kopers.

Stap 6. Bezichtigingen
Zo helpt Het Fundament

Wij zijn het eerste aanspreekpunt voor de potentiële koper van jouw huis. We stellen weer de nodige vragen om er achter te komen of dit een passende kandidaat is. Zo ja, dan plannen we de afspraak in en kunnen we de kandidaat de woning laten zien.

Stap 7. Onderhandelen
Zo helpt Het Fundament

Elk bod wordt besproken met jou als verkoper. Wij geven advies en jij beslist. In deze tijd kan het voorkomen dat er meerdere bieders tegelijk zijn. Dan kan het zijn dat we in onderling overleg besluiten om de verkoopstrategie aan te passen. Bijvoorbeeld door een inschrijving te organiseren. Dan krijgen alle kandidaten eenmalig de kans om hun beste bod met bijbehorende voorwaarden voor een bepaalde datum schriftelijk bij ons in te dienen.

Stap 8. Koopovereenkomst
Zo helpt Het Fundament

Wij stellen de koopovereenkomst op, dit is een model dat door onze branchevereniging ter beschikking is gesteld en juridisch op een juiste manier opgemaakt is. Wij vullen de gegevens van de partijen en de gemaakte afspraken in en zorgen voor ondertekening door beide partijen.

Stap 9. De inspectie en overdracht
Zo helpt Het Fundament

Voordat we met elkaar naar de notaris gaan voor de overdracht, gaan we eerst nog even met alle partijen naar de woning. Dit noemen we de inspectie. We controleren of de woning nog in dezelfde staat is als toen de kopers het koopcontract ondertekenden, of alle installaties nog functioneren en we noteren de meterstanden voor de eindafrekening van Gas/Water/Elektriciteit.

Heb je vragen over het verkopen van een woning? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Begin met chatten
1
Hallo,

Waarmee kunnen wij je helpen?