“Je wensen en behoeften helder in kaart en professionele en persoonlijke begeleiding”

Wat is het verschil tussen aankoopmakelaar en verkoopmakelaar?

Als aankoopmakelaar krijgen we deze vraag regelmatig. Eigenlijk is het antwoord heel logisch, maar toch zijn veel mensen hier niet van op de hoogte.

De verkoopmakelaar behartigt de belangen van de verkoper, de aankoopmakelaar de belangen van de koper. Met andere woorden: kom je als koper een makelaar tegen bij de woning waar je interesse in hebt, dan is dit de verkoopmakelaar. Deze makelaar is door de verkoper(s) ingeschakeld om de woning voor een zo hoog mogelijke prijs tegen de voor de verkoper(s) beste condities te verkopen.

Het belang van de koper is precies het tegenovergestelde. Daarom een aankoopmakelaar: een makelaar die uitsluitend opkomt voor de belangen van de koper. Hiermee is het een gelijkwaardige partij tegenover de verkoopmakelaar voor het voeren van onderhandelingen en het achterhalen van informatie. Zo kan de koper de juiste beslissing nemen. Lees meer over wat een aankoopmakelaar doet.

Je droomhuis kopen?

Het kopen van een huis is een spannend en mooi proces. Ontdekken wat voor soort woning en woonomgeving je aanspreekt, welke wensen je hebt in je nieuwe woning nu en de komende jaren. Tegelijkertijd is er een aantal risico’s bij het kopen van een woning. Het Fundament helpt je om kritisch te kijken. Heb je je droomhuis gevonden, dan zie je vaak vooral de positieve punten. Het is lastig om dan nog de reële waarde te bepalen. Als aankoopmakelaar bekijken wij de woning en de waarde met een objectieve blik. Zo voeren wij goed voorbereid de onderhandelingen om de beste koopovereenkomst te bereiken.

Wat doet de aankoopmakelaar precies?

Het complete traject voor het kopen van een woning bestaat uit de volgende fases:

– Kennismakingsgesprek
– Persoonlijke profielschets
– Woning zoeken
– Bezichtiging
– Onderzoek
– Waardebepaling
– Onderhandelen
– Contract
– Inspectie en Overdracht

Onder “Werkwijze” vind je een uitgebreide omschrijving van de fases.

Ondersteuning op maat

Je kiest zelf in welke fase je Het Fundament wilt inschakelen. Zeker in deze tijd, nu woningen snel verkocht worden, heeft het meerwaarde om een aankoopmakelaar in te schakelen. Wij hebben veel connecties en kunnen soms sneller het nieuwe aanbod achterhalen dan dat je dat zelf kunt via bijvoorbeeld Funda.

Je droomhuis al gevonden? Schakel vanaf nu Het Fundament in en laat je adviseren en begeleiden gedurende het aankoopproces.

Voor elke potentiële woningkoper is er een passend pakket. Kijk bij tarieven voor de inhoud van de pakketten en de gunstige prijzen.
Een huis kopen doe je niet elke dag, maar wij wel! Dat betekent dat je als je Het Fundament inschakelt zorgeloos een huis kunt kopen.

Bij alle fases tijdens het traject van het kopen van een huis, biedt Het Fundament advies en begeleiding. Het begint bij een persoonlijke, vrijblijvende kennismaking. Tijdens dit gesprek worden alle wensen en ideeën in kaart gebracht en op basis hiervan maken we afspraken over de gewenste dienstverlening.

Heb je vragen of wil je weten wat Het Fundament voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact op.

Waarom Het Fundament Makelaardij

– behartigt onafhankelijk het belang van kopers
– biedt volledige keuzevrijheid in dienstverlening met als doel “ontzorgen”
– geeft inzicht in de reële marktwaarde en in bouwkundige en juridische aspecten

Benieuwd hoe het aankoopproces eruit ziet?

Begin met chatten
1
Hallo,

Waarmee kunnen wij je helpen?