“Je wensen en behoeften helder in kaart en professionele en persoonlijke begeleiding”

Wat is het verschil tussen een aankoop­makelaar en verkoop­makelaar?

 

Als aankoopmakelaardij krijgen we deze vraag regelmatig. Eigenlijk is het antwoord heel logisch, maar toch zijn veel mensen hier niet van op de hoogte.

De verkoopmakelaar behartigt de belangen van de verkoper, de aankoopmakelaar de belangen van de koper. Met andere woorden: kom je als koper een makelaar tegen bij de woning waar je interesse in hebt, dan is dit de verkoopmakelaar. Deze makelaar is door de verkoper(s) ingeschakeld om de woning voor een zo hoog mogelijke prijs tegen de voor de verkoper(s) beste condities te verkopen.

Het belang van de koper is precies het tegenovergestelde. Daarom een aankoopmakelaardij: een makelaar die uitsluitend opkomt voor de belangen van de koper. Hiermee is het een gelijkwaardige partij tegenover de verkoopmakelaar voor het voeren van onderhandelingen en het achterhalen van informatie. Zo kan de koper de juiste beslissing nemen. Lees meer over wat een aankoopmakelaar doet.

Je droomhuis kopen?

Het kopen van een huis is een spannend en mooi proces. Ontdekken wat voor soort woning en woonomgeving je aanspreekt, welke wensen je hebt in je nieuwe woning nu en de komende jaren. Tegelijkertijd is er een aantal risico’s bij het kopen van een woning. Het Fundament helpt je om kritisch te kijken. Heb je je droomhuis gevonden, dan zie je vaak vooral de positieve punten. Het is lastig om dan nog de reële waarde te bepalen. Als aankoopmakelaardij bekijken wij de woning en de waarde met een objectieve blik. Zo voeren wij goed voorbereid de onderhandelingen om de beste koopovereenkomst te bereiken.

Aankoopmakelaardij

Waarom Het Fundament Makelaardij?

 • Behartigt onafhankelijk het belang van kopers.
 • Biedt volledige keuzevrijheid in dienstverlening met als doel “ontzorgen”.
 • Geeft inzicht in de reële marktwaarde en in bouwkundige en juridische aspecten.
Aankoopmakelaardij

Dit doet de aankoop­makelaardij

 

 • Kennismakingsgesprek voeren
 • Persoonlijke profielschets maken
 • Woning zoeken
 • Bezichtiging inplannen
 • Onderzoek doen naar de woning
 • Waarde bepalen van de woning
 • Onderhandelen met de de verkoper
 • Contract opmaken
 • Inspecteren en overdracht van de woning

Ondersteuning op maat door de aankoopmakelaar

 

Je kiest zelf in welke fase je Het Fundament wilt inschakelen. Zeker in deze tijd, nu woningen snel verkocht worden, heeft het meerwaarde om een aankoopmakelaar in te schakelen. Wij hebben veel connecties en kunnen soms sneller het nieuwe aanbod achterhalen dan dat je dat zelf kunt via bijvoorbeeld Funda.

Je droomhuis al gevonden? Schakel vanaf nu Het Fundament in en laat je adviseren en begeleiden gedurende het aankoopproces.
Voor elke potentiële woningkoper is er een passend pakket. Kijk bij tarieven voor de inhoud van de pakketten en de gunstige prijzen.
Een huis kopen doe je niet elke dag, maar wij wel! Dat betekent dat je als je Het Fundament inschakelt zorgeloos een huis kunt kopen.
Bij alle fases tijdens het traject van het kopen van een huis, biedt Het Fundament advies en begeleiding. Het begint bij een persoonlijke, vrijblijvende kennismaking. Tijdens dit gesprek worden alle wensen en ideeën in kaart gebracht en op basis hiervan maken we afspraken over de gewenste dienstverlening.

Tarieven aankoop­begeleiding

 

Onderstaand staan de tarieven voor onze aankoopbegeleiding. Heb je interesse in meerdere diensten? Informeer dan zeker naar onze interessante combipakketten!

De kosten worden in twee delen gefactureerd. 600 euro bij het verlenen van de opdracht, de eindafrekening gebeurt via de notaris. De kosten van pakket 1 brengen we in één keer bij het verlenen van de opdracht in rekening. Deze tarieven gelden voor woningen met een vraagprijs tot € 850.000,00. Het tarief voor woningen met een vraagprijs van meer dan € 850.000,00 is op aanvraag.
*De prestatiebonus bedraagt 10% over het verschil tussen de vraagprijs en de uiteindelijke koopsom
**Voor meer bezichtigingen wordt een meerprijs van 225 euro berekend per bezichtiging.
***Onderzoek is noodzakelijk bij aankoop van appartementen en oudere woningen

Het proces van het kopen van een huis

 

Het aankopen van een huis doe je natuurlijk niet elke dag. Maar wij wel! We laten je graag zien hoe het proces eruit ziet en hoe wij als aankoopmakelaardij je daarbij kunnen helpen.

Stap 1. Kennismaking
Zo helpt Het Fundament

Wij helpen jou een keuze te maken door de juiste vragen te stellen. Onze rol is ontzorgen. Jij kijkt met je hart en wij met een objectieve blik.

Stap 2. Hypotheekgesprek
Zo helpt Het Fundament

In ons waardevolle netwerk hebben wij diverse hypotheekadviseurs, waar we heel goede ervaringen mee hebben. Deze delen we graag met onze klanten.

Stap 3. Persoonlijke profielschets
Zo helpt Het Fundament

Wij zijn in staat om de emotie en de haalbaarheid te onderscheiden. Eerlijk advies om teleurstelling te voorkomen. We helpen je je wensen helder in kaart te brengen zodat we gerichter kunnen zoeken.

Stap 4. Woning zoeken
Zo helpt Het Fundament

Als aankoopmakelaar kennen we ons werkgebied als geen ander. Ons zesde zintuig is “alert” voor kopers. Ook zetten we graag ons netwerk in om te helpen bij het zoeken, zodat we het beste resultaat kunnen bereiken.

Stap 5. Bezichtiging
Zo helpt Het Fundament

Voordat wij gaan bezichtigen, bereiden we ons goed voor. Alle relevante stukken worden doorgenomen, zodat we op voorhand al weten waar we op gaan letten. We bekijken de woning kritisch. Na de bezichtiging(en) nemen wij de tijd om samen met de koper te bespreken wat we hebben gezien.

Stap 6. Onderzoek
Zo helpt Het Fundament

Dit onderzoek is een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening. Wij kennen de wetten en regels én de wegen die naar deze informatie leiden. Nadat we alle gegevens in kaart hebben gebracht, delen we dit met de koper in begrijpelijke taal.

Stap 7. Waardebepaling
Zo helpt Het Fundament

Wij zijn gecertificeerd makelaar en taxateur. Wij bepalen de marktwaarde en onderbouwen deze. Zo helpen we je de juiste keuze te maken.

Stap 8. Onderhandelen
Zo helpt Het Fundament

Onderhandelen is een vak apart. Wij zijn niet emotioneel betrokken. Daardoor kunnen we professioneel en met de beste argumenten de onderhandelingen tot een goed einde brengen.

Stap 9. Contract
Zo helpt Het Fundament

Wat staat er nou precies in het contract? Veel juridische taal, best moeilijk te lezen. Wij nemen de koopakte per artikel uitgebreid met je door. Voordat de handtekening wordt gezet, zorgen wij ervoor dat je weet waar je voor tekent.

Stap 10. Hypotheek regelen
Zo helpt Het Fundament

Als je kiest voor een hypotheekadviseur uit ons netwerk dan zorgen wij dat de adviseur op de hoogte is van de ins en outs van de koop. Door de korte lijnen gaat het proces sneller en efficiënter.

Stap 11. Inspectie en overdracht
Zo helpt Het Fundament

Uiteraard zijn wij ook bij deze mooie dag van de partij. Wij bekijken de woning wederom kritisch. Werken alle installaties en is de woning in de afgesproken staat? Mocht dit niet zo zijn, gaan wij voor jou het gesprek aan om dit op te lossen.

Heb je vragen over het aankopen van een woning? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Begin met chatten
1
Hallo,

Waarmee kunnen wij je helpen?