“Met een objectieve blik bereik ik voor jou de beste overeenkomst”

Landelijk wonen: een nieuwe trend

Als aankoopmakelaar zien we het onderwerp landelijk wonen steeds vaker voorbij komen. Blijven we in de stad of gaan we landelijk wonen? Dit is een veelbesproken onderwerp bij mensen die nu in de stad wonen. En begrijpelijk: de wereld verandert, het thuis werken wordt steeds meer het nieuwe normaal. Dat betekent dat de afstand van huis naar werk minder belangrijk is geworden. Wij zien steeds meer mensen van uit de (rand)steden richting het “platte” land verhuizen. 

Wij als aankoopmakelaar zijn gevestigd in de Betuwe. Centraal in het land gelegen, waar de A2 en de A15 elkaar kruisen. Hier kun je landelijk wonen, maar toch relatief snel in de stad zijn. Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch, Arnhem en Nijmegen zijn allemaal bereikbaar binnen 20 tot 45 minuten via de snelwegen. 

landelijk wonen

Anja en Kees kiezen voor landelijk wonen

Anja en Kees wonen met hun gezin in Utrecht en hebben besloten om landelijk te willen gaan wonen. Ze werken in de randstad en gaan 2 dagen per week naar kantoor, verder werken ze thuis. Momenteel wonen ze in een leuke oude stadswoning van 75 m2met twee opgroeiende kinderen. Het huis heeft 3 slaapkamers en een stadstuintje van 10 m2. Nu ze relatief veel thuis werken, is er behoefte aan meer leefruimte. Ook zou het lekker zijn, vertelt Anja, om wat meer tuin te hebben voor de kinderen en in een omgeving te wonen waar ze veilig buiten kunnen spelen. 

Van Utrecht naar de Betuwe

Ze zijn verliefd geworden op een landelijk gelegen woning in de Betuwe. Nadat we kennis hebben gemaakt en de woning hebben bekeken, moeten we binnen 2 dagen een bod neerleggen. Anja en Kees zijn bereid om € 25.000,- boven de vraagprijs te bieden. Het huis waar ze hun oog op hebben laten vallen is twee keer zo groot dan wat ze nu hebben mét een mooie ruime tuin. De prijs is net iets boven die van hun eigen woning. Ze hebben ook een tijdje bij hun in de buurt rondgekeken en daar moet je flink overbieden om überhaupt kans te maken om een woning te bemachtigen.

Omdat ze de omgeving en woningmarkt hier niet kennen, hebben ze ons als lokale aankoopmakelaar ingeschakeld. Die weet hoe de markt hier in elkaar zit en wat je moet bieden om kans te maken een woning te bemachtigen. De aankoopstrategie wordt besproken en het advies is om een bod te doen van € 10.000,- boven de vraagprijs. Met succes wordt de woning gekocht! 

Anja en Kees kopen met behulp van hun lokale aankoopmakelaar hun nieuwe thuis voor € 15.000,- minder dan als ze zélf hadden geboden. Los van de prijs zijn ze goed voorbereid aan de slag gegaan en konden snél een weloverwogen beslissing nemen. Nu kunnen ze in alle rust van hun mooie nieuwe huis en landelijk wonen gaan genieten, samen met hun twee kinderen. 

Landelijk wonen via de aankoopmakelaar

Wil je meer weten over landelijk wonen? Of heb je plannen om landelijk te gaan wonen? Als aankoopmakelaar staan we voor je klaar. Voor meer informatie neem gerust contact met ons op. Of bekijk hier alvast onze werkwijze!

Benieuwd wat Het Fundament Makelaardij voor jou kan betekenen?

Begin met chatten
1
Hallo,

Waarmee kunnen wij je helpen?