Waar er tot voor kort nog veelal gekozen werd voor een woning met bijvoorbeeld een mooie inbouwkeuken, luxe sanitair en een mooie veranda, zal in de nabije toekomst een goed geïsoleerde woning met bijvoorbeeld zonnepanelen en een warmtepomp het gaan winnen aan populariteit en een hogere marktwaarde behalen!
Je wordt er dagelijks mee geconfronteerd, de berichtgeving over duurzaamheid, de opgave Co2 neutraal in 2050, de stikstofuitstoot etc.
Iedereen kan iets doen om de wereld een stukje beter te maken. Als woningeigenaar zijn er tal van mogelijkheden om je woning te verbeteren met isolatie en installaties die het comfort verhogen en de uitstoot verminderen. Én het scheelt je maandelijks in je portemonnee.
Als je op het punt staat om een andere woning te kopen, is het belangrijk om in die keuze de duurzaamheid van de woning mee te nemen. Het is een kwestie van tijd dat de marktwaarde van een niet of slecht geïsoleerde woning aanzienlijk lager zal liggen dan de marktwaarde van vergelijkbare woningen die wél goed geïsoleerd zijn en voorzien zijn van duurzame installaties.
Om inzicht te geven wat de standaard isolatiewaarden van woningen zijn in verschillende bouwperiodes, hieronder een overzicht:
Als aankoopmakelaar vind ik het belangrijk om kopers te informeren en inzicht te geven in de huidige situatie van woningen én de mogelijkheden in de toekomst. Dat lieflijke oude boerderijtje uit 1850 is natuurlijk super sfeervol, maar hoe zit het met de isolatievoorzieningen. Wat kún je doen om het te verbeteren en wat gaat dat dan kosten? Of die woning uit de jaren ’70, vaak veel leefruimte, maar wat zijn de isolatievoorzieningen en hoe kun je dit verbeteren?
Wil je meer weten over de effecten hiervan, neem dan contact op. Ik help je er graag bij!