“Met een objectieve blik bereik ik voor jou de beste overeenkomst”

Taxatierapport

Taxatierapport met huidige marktwaarde en marktwaarde na verbouwing

Als je het plan hebt om je woning te verbouwen en je wilt hiervoor een extra hypotheek afsluiten, dan heb je vaak een taxatierapport nodig met een marktwaarde na verbouwing. De hypotheekverstrekker wil namelijk weten wat de woning waard is als de geplande verbouwing gerealiseerd is. Wij taxeren regelmatig woningen die verbouwd gaan worden.

Taxatierapport

Voordat je een taxatieopdracht verstrekt, is het van belang dat je als opdrachtgever een duidelijk beeld kan schetsen van de geplande verbouwing. Wat gaat er allemaal aangepakt worden en wat gaat dit per onderdeel kosten. Ga je dit uitbesteden of (deels) zelf doen? Je vult hiervoor een verbouwspecificatie in én je licht je plannen tijdens de opname toe.

In het taxatierapport komen dan twee marktwaardes te staan. De marktwaarde in de huidige staat en de marktwaarde alsof de woning al verbouwd is. Beide marktwaardes zijn gebaseerd op de woningmarkt van nu.

In feite heb je twee taxatierapporten in een. Beide marktwaardes dienen te worden onderbouwd met referentieobjecten. Het waardeverschil tussen huidig en nieuw moet te verklaren zijn. Als je bijvoorbeeld een keuken gaat vervangen die er zo’n 10 jaar in staat nog prima is maar je wilt een modernere of een andere indeling, dan zal de marktwaarde van je woning minder hard stijgen dan bij het aanbrengen van zonnepanelen.

Tip: een taxatierapport is bij de meeste geldverstrekkers 6 maanden geldig.

Wil je hier meer over weten, kijk dan bij taxaties? Voor meer informatie neem contact met ons op.

Benieuwd wat Het Fundament Makelaardij voor jou kan betekenen?

Begin met chatten
1
Hallo,

Waarmee kunnen wij je helpen?